patricia

Costa Rica ett färgstarkt land

patricia

Costa Rica
Foto: MH & AG H

Landet erbjuder ett brett utbud av både natur och stränder, välj vart du vill vara beroende av vilken typ av resa du vill ha.

p1

Costa Rica är en dröm för alla resenärer som längtar till regnskogens äventyr med ödlor och krokodiler.

Ett populärt sätt att ta sig runt och upptäcka fina områden är med cykel eller 4-hjuling,  som finns att hyra i nästan varje gathörn. Förutom fantastisk surfing finns det också olika parker som man kan njuta av,  till exempel Cahuita nationalpark som skyddar Costa Ricas största korallrev.
Här i området finns både  Mountainbike, kajak och fisketurer.

p7

Det regnar i stort sett året runt i Costa Rica ,  så packa med en  lätt regn jacka eller poncho.

December till april anses vara den torra säsongen, och den regniga säsongen börjar i maj. Flest turister är det under jul och nyår, liksom veckan fram till påskdagen,som är känd som Semana Santa. För dessa veckor, är hotell ofta fullbokade långt i förväg.

Den populära surf destination Puerto Viejo ligger en kort bit norr om Playa Cocles. Denna livliga ort har lokala reggaeband som underhåller på natten, surfbutiker, restauranger, barer och en mängd olika hotell.

Tortuguero Nationalpark är en tropisk regnskog som är full av farbara sjöar, floder och kanaler. Här kan man uppleva ett fantastiskt djurliv. Det finns fler än 300 fågelarter, många olika sorters sötvattensfiskar, tre olika slags apor, sengångare, krokodiler och kajmaner samt sköldpaddor.

p4

Samara är en livlig stad med restauranger och butiker samt en fin strand. Stranden är en av de bästa i Costa Rica. Besök Samara och slappa på den kritvita sandstranden eller strosa på  mysiga shoppinggatan. Samara har ett vackert korallrev med färgglada fiskar, så det är trevligt att bege sig ut på en snorkel- och dykartur.

Costa Rica är ett av de säkrare länderna i Centralamerika, men kriminaliteten är ändå högre än i de flesta europeiska länder. Särskilt utsatta områden är huvudstaden San José samt områdena vid den karibiska kusten och vid Stillahavskusten.

p3

Välkommen till detta färgstarka land.

 

Fakta Costa Rica
Huvudstad: San José.
Invånarantal: ca 4 miljoner.
Nationaldag: 15 september.
Nationellt valspråk: Pura Vida! (ung. ”Rent, äkta liv”.) Används ofta som hälsningsfras.