@Mecklenburg Vorpommern

Hälsosemester och Wellness i Tyskland

@Mecklenburg Vorpommern

Hälsosemester och Wellness i Tyskland

Tyskland är hemlandet för storheter inom den alternativa medicinen som Sebastian Kneipp och Emanuel Felke vilket betyder att många terapier bygger på den härliga naturen som finns i Tyskland. Här finns exempelvis mineralrika varmvattenkällor, välgörande leror, ett hälsobringande klimat, brusande havsvatten för Thalasso-terapier och hälsogrottor. Det finns knappast en region som inte kan erbjuda de nödvändiga resurserna för en hälsoorienterad resa när man söker förebyggande vård, bot från kroniska sjukdomar och avkoppling.


I Tyskland finns sammanlagt 350 certifierade hälsobad och kurorter.

Urvalet är fördelat på allt från moderna städer till små byar med lantlig atmosfär; här finns Baden-Baden – ”Europas sommarhuvudstad” på 1800-talet och ”Kejsarstaden” Wiesbaden, Bad Saarow vid Scharmützelsee, Berchtesgaden i alperna, Bad Schandau i sachsiska Schweiz och Heringsdorf, en av de tre kejsarstäderna på ön Usedom.

Alla har en sak gemensamt, nämligen att de är hälsobad och kurorter som regelbundet genomgår noggranna kontroller för att klara alla stränga kriterier. Varför inte hälsa på för att njuta av en alldeles personligt utformad hälsoresa!

Mineral- och varma källor – Livets vatten
Heta och varma hälsokällor kan användas för många olika sorters terapier tack vare den höga halten av mineraler. I många städer där man hittat sådana källor har man byggt anlagt termer för att utnyttja vattnets helande egenskaper och kunna erbjuda målinriktade terapier.

Baden-Baden – Elegant världsbad i Schwarzwald
Baden-Baden är underbart beläget vid foten av Schwarzwald och bildar med sina hälsosamma källor, sina exklusiva hotell och praktfulla park- och rädgårdsanläggningar en elegant omgivning för individuella hälsoprogram. Redan de gamla romarna upptäckte den helande kraften hos de 12 varma källorna och byggde för 2 000 år sedan imponerande
termer vars välbevarade ruiner kan beskådas än i dag. Från ett djup på 2 000 meter sprutar det dagligen upp 800 000 liter helande heta källvatten som i den moderna Caracalla-anläggningen och den historiska romersk-irländska Friedrichsbad skämmer bort besökare från hela världen. Det mineralrika och upp till 68° C varma vattnet används till såväl gamla beprövade som nya högmoderna terapier.

@Tyska Turistbyrån

Bad Saarow
Saltvattentermer och gyttjehälsobad vid Scharmützelsee
Det statligt erkända hälsobadet ligger inbäddat i dalgången mellan bergkedjorna Rauener och Dubrower Berge. Här finns ett brett utbud när det gäller medicinsk kompetens. Naturlig gyttja, speciellt bra luftkvalitet och varmt saltvatten från Catherinenquelle är det som gjort Brandeburgska Bad Saarow känt ända sedan 1923.
Denna ort är ett paradis även för golfare. Proffs och amatörer kan välja mellan tre 18-hålsbanor och en publik golfbana för nybörjare, två driving ranges och en golfskola. Dessutom finns här tennis- och bowlingbanor samt en minigolfbana.
Det är lätt att nå Bad Saarow på ett flertal olika sätt tack vare närheten till Berlin och Airport Berlin Brandenburg international. Bas Saarow ligger alltså inte långt från metropolen och ändå är den belägen mitt i den idylliska regionen Region Seenland Oder Spree i naturskyddsområdet Scharmützelsee och naturparken Dahme Heideseen, så här finns fritidsnöjen för alla smaker.

Bad Salzuflen@Topel Kommunikation/Topel Dirk

Wiesbaden De 26 heta källornas stad


Det var de 26 heta källorna som på 1800-talet gjorde Wiesbaden till en världskänd kurstad,men ännu i dag utgör dessa källor basen i en stad som framstår som en modern ort för framgångsrika medicinska och balneologiska behandlingar.
Den hessiska förbundsstatshuvudstaden ligger mitt i Rhen-Main-region i hjärtat av Tyskland. Staden utmärks avden perfekt infrastruktur med goda anslutningar till flygplatserna Frankfurt och Frankfurt-Hahn. Livet i Wiesbaden pulserar eftersom det är både omväxlande och levande. Denna livaktighet återspeglas i det breda kulturutbudet och de utomordentliga shoppingmöjligheterna.Ett besök på Kaiser-Friedrich-termerna är en stor upplevelse även för människor som är vana bastu- och badbesökare. På samma plats som det en gång fanns en
gammal romersk bastuanläggning finns i dag en 1 450 m² stor bastuareal som är lika lyxig som på kejsar Wilhelms tid. På programmet står förutom det omfångsrika bastuutbudet även ett rasul-ångbad i orientalisk stil liksom ett sandbad.

Wellness på nära håll – Härliga Nordtyskland
Glöm alla måsten för några dagar och unna dig en riktigt skön semester i Mecklenburg- Vorpommern. Här finns oändliga möjligheter. Många av de gamla kurorterna har på ett harmoniskt och fint sätt förenat det traditionella med det moderna och utvecklats till exklusiva spa anläggningar. I eleganta hotell eller romantiska herrgårdar kan du njuta av klassiska behandlingar, turkiska ångbad, eller uppnå harmoni mellan kropp och själ med österländsk läkekonst. Det är extra förmånligt att åka hit på spa under höst och vinter. Då finns det en massa fina specialerbjudanden under mottot »Kortsemester med långtidsverkan«. Du kan boka ett dubbelrum inkl frukost för 55€/66€ och så finns det fantastiska höst- och vinter spa erbjudanden, bl a 20 på ön Rügen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *