Maldiverna SonEva Gili

Paradiset-Maldiverna

maldives

Text & Foto Jeanette Edsjö

Paradiset-Maldiverna
För att riktig uppskatta Maldiverna måste du lära dig konsten att göra ingenting. Det var med blandade känslor jag packade resväskan inför första resan till Maldiverna. I bagaget hade jag inte bara ett antal pocketböcker till syssloslösa timmar utan även en uppsjö av skor till olika tillfällen. Tanken på att göra ingenting kändes overklig

Skorna förblev oanvända, böckerna låg kvar i sina obrutna förpackningar och veckan gick oerhört fort. Jag blev helt enkelt förälskad i Maldiverna. Kanske är det kravlösheten och den avkopplande livsstilen på Maldiverna som lockar. Bara en så enkel sak som att direkt efter ankomst i transferbåten till hotellet blir tilldelad en linnepåse med texten ”No news, no shoes”. Man får snällt ta av sig strumpor och skor för att inte använda dem under hela veckan igen. Ställa de andra skorna längst in i garderoben och tillbringa hela semestern barfota.

mat.maldiverna

Maten
Jag har aldrig under mina år kommit i närheten av ett sådant fantastisk kök som detta. Man kunde välja fritt från buffén för att sedan lämna det vidare till kockarna som dekorerade och tillagade det efter konstens alla regler. Frukosten bestod förutom allt vanlig av en enorm fruktbuffé. Där fick man välja frukter som man lämnade för att sedan komma att serveras skalat och mycket snyggt dekorerat. Vill man tillbringa dagarna helt för sig själv så serveras alla måltider i den privata villan.

Maldiverna

Son Eva Gili
Spaavdelningen är byggd ute i det klara vattnet rakt ovanför ett korallrev, vilket kan upplevas under massage då det är hål rakt nedanför. Resten av spa-anläggningen är lika fascinerande.
Kunfunadhoo Island heter den lilla paradisön där världens bästa resort finns. Jag började morgonen med meditation och yoga på stranden i soluppgången. Dagen fortsatte med massage på deras vackra och rogivande anläggning och detta var en fröjd att få i denna miljön.

Dykning
Dykbåtarna tar dig till de bästa platserna i området och dykningen runt Maldivernas alla öar är i absolut världsklass. Vattnen vid korallreven är även idealiskt för se som gillar att snorkla. Mängden av färggranna fiskar och koraller, hajar och barracudor, gör att man tappar andan av beundran.

Maldiverna SonEva Gili

Väder
Klimatet på Maldiverna är relativt konstant, man kan dela in året i två perioder: tiden för nordost monsunen, mellan november till april, då det är svaga vindar och vackert väder samt sydväst monsunen, mellan maj till oktober, med lite ostadigare väder med korta, kraftiga regnskurar. Lufttemperaturen ligger på ca 30 grader året runt och temperaturen i vattnet är alltid minst 28 grader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *