IMG_7887

resor till Kap Verde från Göteborg

p3Nyhet! Ving börjar med resor till Kap Verde från Göteborg

Lagom till julhelgerna börjar Ving flyga till Kap Verde från Göteborg. Den 19 december går första flyget med Vings eget flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia till ön Sal på Kap Verde. Flyget lyfter därefter varje måndag fram till och med 10 april till ett av Vings solsäkraste resmål.

Vings resor går till ön Sal och den lilla staden Santa Maria, Kap Verdes mest utvecklade badort, som har vidsträckta, gyllene stränder. Kap Verde bjuder på 350 soldagar om året, långa stränder och klara, varma dagar. Det blir sällan för varmt eftersom det nästan alltid blåser en svalkande havsbris. Kap Verde är känt för att vara något av ett Mecka för kite- och vindsurfare från hela världen. Man kan dessutom njuta av riktigt bra dykning och djuphavsfiske som omväxling till långa sköna dagar på stranden.

De flesta av Vings hotell ligger vid Santa Maria-stranden. Det anses vara Kap Verdes bästa och finaste strand. Stranden är som tagen från ett vykort med gyllengul, finkornig sand och turkosblått vatten. Den sträcker sig från udden vid Ponta Sino ända in till Santa Maria och här är nästan ingen trängsel, inte ens under högsäsong.

För den som söker en aktiv semester finns uthyrning av både jetski och kitesurfing-utrustning på stranden. På Kap Verde finns även stranden Ponta Preta som är populär bland surfare samt stranden Kite Beach, som precis som namnet antyder, lämpar sig bra för kitesurfing.

För att vara en så pass liten stad har Santa Maria ett förvånansvärt stort utbud av barer och restauranger. Att äta och dricka på restaurang är förhållandevis prisvärt. Fisk och skaldjur är att rekommendera, garanterat dagsfärskt från piren, dit fiskarna kommer in på förmiddagen för att sälja dagens fångst.

Boende: Ving erbjuder flera riktigt bra hotell i Santa Maria. Några exempel är Odjo d’Agua(VVVV), med Santa Marias bästa strandläge och öns kanske bästa restaurang. Reser man utan barn rekommenderar vi vårt Prime Comfort-hotell Dunas de Sal (VVV+), eller på det lite enklare hotellet Hotel da Luz (VV) vars ägarfamilj själva bor på hotellet.

Prisexempel: Flyg med Thomas Cook Airlines från/till Göteborg. Avresa 9/1, 2017 med boende på 2-vingade Hotel da Luz i en vecka. Från 5 975: -/person i delat dubbelrum. Flygtid 9 timmar och 30 minuter inkl mellanlandning på Gran Canaria.

Läs mer om Kap Verde

Källa: Ving